Eilisen kierros mestiskarsintojen saralta jäi historiaan yhtenä jännittävimpänä hetkenä suomalaisen kiekkoilun saralla vähään aikaan. Heikon kauden Mestiksessä pelannut Salamat oli kuilun partaalla, mutta voitti kaksi ottelua putkeen samalla kun D-kiekko hävisi kaksi ottelua, joista pistekin olisi riittänyt sarjanousuun. Viimeinen virallinen ottelu päättyi Salamoiden 1-0 voittoon, jonka takia jouduttiin pelaamaan uusintaottelu.

Uusintaottelu saattoi olla yksi alempien sarjatasojen merkittävimmistä otteluista tällä vuosikymmenellä. Ottelun edessä momentum siirtyi useaan otteeseen joukkueelta toiselle, pelissä oli tunnetta ja asennetta. Jotta soppa olisi täydellinen, sai Salamoiden Timo-Pekka Römpötti viiden minuutin jäähyn kolmannessa erässä avaten D-kiekolle mahdollisuuden ratkaista ottelu. Salamat kuitenkin taistelivat jäähyn pois alta, jonka jälkeen moni olisi voinut lyödä vetoa Salamoiden voiton puolesta. Kiekkojumalat kuitenkin päättivät toisin ja kello pysähtyi aikaan 66:34 Pirkka Lahtisen ratkaistua sarjanousun D-kiekolle. Rehellisyyden nimissä voittoa olisi voinut tarjota kummalle tahansa, molemmat joukkueet pelasivat huikean ottelun.

Ratkaisumaali saattoi osaltaan päättää Salamoiden tarinan kiekkokartalla. Joukkue on ollut velkojen kanssa ongelmissa jo muutaman kauden ajan, Kirkkonummi ei ole vetänyt yleisöä odotetulla tavalla ja eri lähteistä kuultujen huhujen mukaan joukkue onnistui polttamaan siltoja moneen suuntaan. Saa nähdä miten joukkue selviytyy sarjaporrasta alempana, lähtökohdat tulevaan kauteen eivät tällä hetkellä näytä erityisen lupaavilta. Sääli sinällään, että  Uudeltamaalta on joukkueita kadonnut mestiskartalta lähes joka vuosi, tällä menolla moni pelimies pääkaupunkiseudulta saattaa joutua tyytymään harrastekiekkoon tai lopettamaan uransa kun pelipaikat Mestiksestä katoavat tähän tahtiin.

Jyväskylälle D-kiekon voitto tästä ottelusta oli suuri asia. Nyt esimerkiksi Jyp saattaa saada erittäin hyvän kasvualustan lupaaville junioreilleen, jotka tarvitsevat kovia ja kehittäviä pelejä miesten sarjoista ennen siirtymistä liigan mukaan. Toivottavasti Jypin johto tajuaa tämän mahdollisuuden ja molempien joukkueiden johdossa on väkeä, joka ymmärtää esimerkiksi Kiekko-Vantaan tämän kauden toimista oppineina sen, mikä ero on lainapelaajalla ja ”lainapelaajalla”.

Tällaisina hetkinä varmasti lähes jokainen kiekkofani haluaisi nähdä nousukarsinnat kunnolla käynnissä myös Mestiksen ja SM-liigan välillä. Mestiksessä karsintapaikkojen välttäminen toi panosta erittäin paljon useiden joukkueiden loppukauden pelaamiseen, hyvät alempien sarjatasojen joukkueet saavat ansaitsemansa palkinnon  ja maksavalle yleisölle on tarjota tuotetta, joka sisältää jännitystä, tunnetta ja vauhdikkaita tilanteita. Jos Kirkkonummen ja Jyväskylän kakkosjoukkueen välille saadaan luotua tällainen trilleri, millainen karsintasarja olisikaan Tuton, Jukureiden, Ässien ja Kalpan pelatessa paikoista SM-liigaan?