Hyvä ja halpa kulkevat harvoin käsi kädessä. Yleensä huippupelaajasta joutuu maksamaan paljon, eikä MM-kisat ole poikkeus tässäkään tilanteessa. Varsinaisesti pelaajat eivät vetele huipputuloja, mutta vakuutusyhtiöille menee dollari poikineen. Venäjän Ovetshkin allekirjoitti aikaisemmin 124 miljoonan dollarin(!) sopimuksen Capitalsin kanssa ja tämä meinasi jopa uhata kisakomennusta: vakuutusmaksuista käytiin kovaa kiistaa. Nyt asia on kuitenkin ratkennut ja Aleksanteri Suuri sai tarvitsemansa vakuutuksen.

Helsingin Sanomien uutisessa ei kerrottu vakuutussummaa, mutta Jatkoajan foorumeilla spekuloitiin 700-800 tuhannen Yhdysvaltain dollarin vakuutusmaksusta. Tämä arvio perustui Jashinin muutaman vuoden takaiseen vakuutukseen, joka oli 300 000$ luokkaa. Vaikka Aleksanteri suuren vakuutussummista ei ole ainakaan vielä omiin korviini kantautunut varmaa tietoa, voisin tuohon arvioon luottaa. On selvää, että sekä Capitals että pelaajan vakuutusyhtiö eivät haluaisi nähdä kalliin ja joukkueelleen tärkeän pelaajan loukkaantuvan heidän näkökulmastaan merkityksettömissä peleissä.

Tästä herääkin kysymys onko NHL-pelaajien mukana oleminen aina joukkueen kannalta välttämätöntä. Todelliset tähtipelaajat tietenkin tulisi ottaa mukaan, mutta onko esimerkiksi rivipelaajiksi aina järkeä ottaa kalliita pelaajia? Tietenkään vakuutusmaksut eivät kohoa edes lähellä nyt esitettyjä summia parin vuoden ja muutaman miljoonan paperin omaavilla pelaajilla, mutta silti näistä summista tulee pidemmän päälle melko kallis paukku. Olisikin mukava tietää onko ikinä liitossa jouduttu päättämään jonkun pelaajan ulosjäämisestä korkeiden vakuutusmaksujen takia.

Noh, eiköhän lopeteta vakuutusmaksuista ja muista kiekkofanin kannalta epäolennaisista seikoista jauhaminen. MM-kisoihin on enää muutama päivä ja helteisestä ilmasta huolimatta (tai siitä johtuen) kisakuume on jo kohonnut korkealle.