Faneilla on hauskaa joka kerta HIFK-taustaisen pelaajan siirtyessä Jokereihin. Sama tietenkin toimii toiseen suuntaakin. Nyt kuluneen kesän ja kevään aikana kuitenkin tämä volyymi joukkueiden välillä on ollut jotain erittäin uskomatonta. Ensin ”Hirso” palasi kotiin, sitten vahvasti HIFK:n mieheksi mielletty Pasi Nielikäinen siirtyi Jokereihin ja nyt uusimpana Kankaanperä siirtyi HIFK:n riveihin. Tässä onkin faneilla miettimistä.

”Hirson” siirtoa ei voi pitää mitenkään yllättävänä. Enemmän yllätti miehen siirtyminen Jokereihin muutama kausi takaperin. Tietenkin Sheddenillä ja Matikaisella oli vaikutusta, mutta silti oli erikoista nähdä näin vahvaa HIFK:n leimaa kantavan miehen siirtyvän ilman välietappia Pasilaan. Mies herättikin ristiriitaisia mielipiteitä molempien helsinkiläisjoukkueiden fanien keskuudessa, eikä päässyt oikeastaan missään mielessä narrifanien suosioon. Tämä yhdistettynä tutun valmentajan lähtöön ja heikkoon loppukauteen varmasti vauhdittivat siirtymistä takaisin kotiin. 

Kankaanperän ja Nielikäisen siirtymiset olivat kuitenkin suurempia yllätyksiä. Kumpikaan ei ole varsinaisesti pääkaupunkiseudun kasvatti, mutta molempien otsiin on fanien toimesta lyöty joukkueiden leimat. ”Kanki” nousi pelaamiensa jokerivuosien aikana fanien suureksi suosikiksi ja huhuissa häntä oltiin tuomassa takaisin. Nielikäinen oli kommenttiensa perusteella niin kaukana narripakasta kuin vain saattoi pelaaja olla. Mikä sai sitten pelaajien ja etenkin joukkueiden johtohenkilöiden mielen muuttumaan?

Ensimmäisenä havaintona oli joukkueiden nykyiset kokoonpanot. Pelillisesti Kankaanperä olisi mennyt heittämällä Jokereiden joukkueeseen, mutta tässä tilanteessa olisi nuorten peliaika ollut vieläkin enemmän kortilla. HIFK:n riveissä mies kuitenkin pääsee pelaamaan varmasti suuria minuutteja, kehittymään sitä kautta pelaajana ja luultavasti myös miehestä noussee isähahmo HIFK:n muuten melko nuorelle pakistolle. HIFK:n hyökkäys on puolestaan niin kädetön jo etukäteen, että Nielikäinen olisi ollut melko turha joukkueelle. Jokereissa kuitenkin oli valmentajan toiveiden mukaan paikka ”pelotteelle” auki. Pelillisten ansioiden mukaan kumpikin siis sopi joukkueisiin paremmin näin päin.

Saa nähdä miten kauan joukkueiden fanit jaksavat katsella näitä ”vastustajan” pelaajia omassa joukkueessaan. Vuosien aikana on puhuttu Juudaksista, kirottu kovaan ääneen, tehty lakanoita ja ties mitä. Tällä kertaa pelaajat sopivat joukkueiden paketteihin hyvin, joten se tullee hiljentämään kommentteja muiden kuin Nielikäisen suhteen. Toisaalta saattaahan joku meistä olla kasvanutkin vuosien saatossa…