<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 2.0cm 70.85pt 2.0cm; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Taas vaihteeksi pitänee kirjoitella ja jopa julkaista uutta juttua. Opiskelijajutut (hikisten koulutöiden lisäksi se viihteellisempi puoli…), muutto ja motivaation puute on nyt hiukan haitannut tahtia. Täysin omaksi iloksi kirjoittelu saattaa muuttua nopeaksi palkattomaksi työksi jos sitä motivaatiota ei löydy. Toisin sanoen kirjoittaminen on vähän kuin tiettyjen liigapelaajien peli tällä kaudella, tietenkin sillä erotuksella että minun tililleni ei laiskottelusta tipu lantteja. Tosin niin ei käy muutenkaan…

 

Ennakkoon puolivälieräpareista Jokerit-Kärpät oli herkullisin vaihtoehto kiekkofaneille. Joukkueet kuuluvat molemmat liigaseurojen raskaaseen sarjaan, joukkueet ovat kohdanneet toisensa useasti pudotuspeleissä viime vuosina ja kummankaan runkosarja ei ollut aivan toivotunlainen. Kärpät tippui nopeasti mitäänsanomattomien otteiden jälkeen CHL:sta ja runkosarjan ollessa puolivälissä puhuttiin välivuodesta. Jokerit puolestaan taistelu viimeisille kierroksille asti jopa runkosarjan voitosta, mutta totuuden nimissä joukkueen peli on ollut uskomatonta kuraa. Tuloksellisesti hyvä kausi johtui täysin Riksmanin hyvistä otteista, ilman häntä kausi olisi saattanut päättyä aivan täydelliseen mahalaskuun. Lähtökohdat mielenkiintoiselle sarjalle oli siis olemassa. Kärppien  peli oli ensimmäisessä ottelussa kuitenkin aivan suvereenia. Joukkue pelasi hyvin Jokereiden keskittyessä aivan muuhun, Tarkki otti erävoiton Riksmanista ja helsinkiläisten otteista paistoi hermostuneisuus. Toisessa ottelussa nähtiin aivan erilainen Jokerit, mutta tappio toisessa jatkoerässä oli kova niitti.

 

17.3.2009 Pelatun ottelun päätin katsoa paikallisessa kuppilassa keskittyen pääsääntöisesti sosiaaliseen kanssakäymiseen ja virvoitusjuomiin. Omasta telkkarista luovuin muuton yhteydessä ja narripakan tämä kausi ei saanut vakuutettua minua sijoittamaan lippuun. Ennakkoon pidin ottelua täysin selvänä, enkä uskonut Jokereiden esittävän juurikaan mitään. Hanlon ei ole käytännössä koskaan valmentanut pudotuspeleissä, viime ottelussa tuli takkiin harmittavasti jatkoajalla, huhut joukkueen sisältä kertovat luottamuspulasta valmennusta kohtaan ja Kärpiltä on Normion ja Paakkolanvaaran johdolla noussut esille myös heikon runkosarjan pelanneita yksilöitä. Valmistauduinkin otteluun jättämällä vedon Kärppien voitosta heti saavuttuani kotiin, heittämällä koulurepun nurkkaan ja painuvan paikalliseen riisumatta edes takkia yltäni. Kiikarissa oli siis enemmän pitkän päivän nollaaminen kuin jääkiekko-ottelun tarkka ja seikkaperäinen seuraaminen.

 

Ottelun nähneille ei tarvinne erikseen kertoa, että varsinkin helsinkiläisen kiekkodiggarin ilta ei ainakaan mennyt pilalle ottelun takia. Telkkaria tulikin tihrustettua ennakoitua tarkemmin, tiskillä ei kovin montaa kertaa tullut käytyä ja juttelukin keskittyi lopulta ottelun kommentoimiseen. Jokerit esitti hiukan yllättäen erittäin tiukkaa pudotuspelikiekkoa samalla kun Kärppien paitaan näytti hiipineen tyytyväisyys. Lieneekö joillekin oululaisille jääneen viime ottelusta sama tunne kuin minulle? Kärppien avauserä ei ollut huono, mutta pelin edetessä valtikka siirtyi kokoajan selvemmin helsinkiläisille. Viimeisessä erässä kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue ja se näkyi jokaisella osa-alueella. Jokerit oli kentällä parempi, ärsyttävämpi, fyysisempi ja ilkeämpi. Joukkue haki hyvin yliotetta seuraavaan kohtaamiseen, muun muassa Tomek Valtonen oli kokoajan ärsyttämässä vastustajaa ja Joe Tenutelta näkyi useampi selvä poikittainen maila.

 

Ottelun erikoisuus nähtiin ottelun viimeisillä minuuteilla. Sami Helenius ja Pasi Nielikäinen ylivoimassa saattanee tuntua alkuun huonolta vitsiltä, mutta seuraavaa ottelua  ajatellen kyseessä saattoi olla merkittävä pariminuuttinen. Kärpät kävi erittäin kuumana loppuhetkillä, eikä vähiten huonon tuomarilinjan ja jokeripelaajien ärsytyksen takia. Ottelu oli jo ratkennut, joten ylivoimamaalilla Jokerit ei olisi saavuttanut mitään. Tällä ratkaisulla jokerivalmennus sai kärppäpelin selvästi siistimmäksi ja sai todennäköisesti otettua niskalenkin vastustajasta: kuumana käyneille kärpille muistutettiin helsinkiläisten raskaammasta arsenaalista. Seuraavassa ottelussa takaraivossa tämä saattaa vielä paistaa näin lyhyellä valmistautumisajalla. Pudotuspeleissä tällaisilla asioilla on merkitystä ja sen tietänee myös Lehkonen. Jos muistini ei nyt petä, niin mies käytti Turussa valmentaessaan Peltosuota (197cm/105kg) samanlaisessa roolissa ottelun loputtua.

 

Totuuden nimissä on mainittava, että Canalilla näytetty ottelu ei ollut mikään unohtuman elämys. Kärpät ei varsinaisesti vakuuttanut ja tuomarit näyttivät taas minkä takia liigaan olisi syytä saada oikeasti ammattimaiset tuomarit. Vaikka olenkin tyytyväinen Jokereiden voittoon, on pakko tunnustaa samaan hengenvetoon tuomarilinjan suosineen selvästi kotijoukkuetta. Muun muassa Aarnion jäähy oli erittäin kiistanalainen tilanne. Jäähy oli perusteltu, mutta pudotuspelitunnelmaan mukautuen olisi joko pitänyt laittaa molemmilta yksi mies jäähylle tai jättää jäähyt kokonaan pois. Jokerit sai hieman kyseenalaisen ylivoiman, jonka aikana ottelu käytännössä ratkesi. Helposti vihelletyn jäähyn jälkeen kuittaus tuli välittömästi ja Kärpät ei enää pystynyt kokoamaan rivejään kolmanteen erään.

 

Käytännössä tämä ottelu toi aivan uutta eloa sarjaan. Jos Kärpät olisi vienyt tämän ottelun, oltaisiin torstaina Oulussa pistetty sarja katki. Pakkovoiton ottaminen nosti aivan varmasti itseluottamusta, muistutti Kärppiä työnteon tärkeydestä ja puhalsi uutta eloa sarjaan. Lisäksi tunteiden kuumeneminen ottelun lopussa loi hyvät lähtökohdat Ouluun. Jos tässä vaiheessa voi lyödä vetoa, niin itse sanoisin seuraavan ottelun voittajan pelaavan välierissä.